یک کارشناس اقتصادی گفت: آزادسازی نرخ ارز در شرایط تحریمی نتیجه عکس دارد و باید به سیاست تثبیت بازگردیم.
به گزارش صدای بورس،مرتضی افقه اظهار کرد: سیاست آزادسازی نرخ ارز از گذشته تا امروز چندین بار در کشور اعمال شده، اما هرگز جواب نداده است و با وجود تحریمها و تنشهای منطقهای، اجرای این سیاست اثرات معکوس بر اقتصاد داشته است.
وی افزود: سیاست آزادسازی نرخ ارز و شوک درمانی در شرایط خاص اقتصاد ایران نتیجه مثبتی نداشته و به نوعی باعث افزایش نرخ ارز شده است. حال که این سیاست شرایط اقتصادی را بهتر نکرده، بهتر است به اجرای دوباره سیاست تثبیت برای ایجاد شرایط آرام و با ثبات اقتصادی فکر کنیم.
افقه با بیان اینکه در شرایط خاص اقتصادی، اجرای هر سیاستی نتیجه مثبت نمیدهد، گفت: جیرهبندی، کالابرگ و کمکهای یارانهای از جمله سیاستهایی هستند که در بحرانهای اقتصادی برای حمایت از افراد آسیبپذیر در بسیاری از کشورها، حتی کشورهای سرمایهداری، اجرا میشوند و اقدامی ضروری محسوب میشوند.
این اقتصاددان با اشاره به اینکه دولت باید بر تخصیص ارز و استفاده آن در جای درست نظارت کند، تأکید کرد: اخیرا موضوعی مبنی بر افزایش نرخ ارز ترجیحی برای واردات کالای اساسی مطرح شده بود که خوشبختانه اجرایی نشد؛ چون در شرایط فعلی اقتصاد، ضروری است که کالاهای اساسی و دارو و مایحتاج مورد نیاز مردم با همان ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان وارد کشور شود تا معیشت مردم آسیب نبیند.
اگر بازار سرمایه کشور را شبیه یک بدن در نظر بگیریم، عرضه جدید در بازار اولیه مانند تزریق خون جدید به رگهای بازار و بازار ثانویه مانند گردش همان خون موجود بین اعضاست بنابراین بدون وجود عرضههای جدید، شادابی و تحرک از بازار دورمیشود.
نظر شما